Athletic ook in de return te sterk voor Villarreal

Reacties

Athletic de Bilbao heeft zich ten koste van Villarreal gekwalificeerd voor de kwartfinale van het toernooi om de Copa del Rey. Een goal van Iñaki Williams bleek voldoende voor de zege: 0-1.

Athletic ook in de return te sterk voor Villarreal

Dankzij een memorabele comeback in het heenduel verdedigden de Basken in de return een voorsprong. In de thuiswedstrijd wist Athletic een 2-0 achterstand om te buigen in een 3-2 zege dankzij drie goals in de tweede helft.

Trainer Ernesto Valverde hoefde woensdagavond minder lang te wachten op een treffer van zijn ploeg. Oog in oog met doelman Mariano Barbosa faalde Iñaki Williams niet: 0-1.De Spaanse jeugdinternational voegde zo een tiende goal aan zijn seizoentotaal toe.

Villarreal, dat in de competitie sterk presteert als nummer vier van de ranglijst, zocht tevergeefs naar de gelijkmaker. Dankzij de twee overwinningen in de achtste finale maakt Athletic nog kans om de prestatie van vorig seizoen te herhalen. Toen eindigde het bekeravontuur van de Basken pas in de finale, waarin Barcelona met 3-1 te sterk was.

Celta de Vigo - Cadiz 2-0
Ex-Feyenoorder John Guidetti was in de heenwedstrijd de grote man met twee doelpunten (3-0 zege) en eiste ook in de return een hoofdrol op. De Zweed, die in zijn periode in Rotterdam al liet zien raad te weten met strafschoppen, opende de score uit een penalty. De verrassende nummer vijf van de Primera División liep nog uit tegen de opponent uit de Segunda División B dankzij Dejan Drazic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.