Athletic de Bilbao zakt weg door strafschoppensyndroom

De goede prestaties van Athletic de Bilbao in de Europa League zijn zichtbaar ten koste gegaan van de resultaten in competitieverband. Slechts een van de laatste zeven duels in de Primera División wist de Baskische club te winnen.

Athletic de Bilbao zakt weg door strafschoppensyndroom

Bovendien heeft Athletic de Bilbao overduidelijk problemen met het nemen van strafschoppen. Fernando Llorente faalde woensdag tijdens de uitwedstrijd tegen Granada (2-2) vanaf elf meter. Voor de spits was het zijn vierde opeenvolgende misser voor de huidige nummer zeven van Spanje.

De selectie van trainer Marcelo Bielsa heeft intussen een bizarre reputatie. Van de laatste 39 strafschoppen miste Athletic de Bilbao er liefst zestien, ofwel 42 procent. Llorente heeft in totaal vijf penalty’s onbenut gelaten, daarmee evenaart hij zijn ploeggenoot Andoni Iraola.

Zij zijn twee van de zeven huidige selectiespelers die minimaal een keer voor Los Leones (De Leeuwen) hebben gefaald. David López miste twee keer; Mikel San José, Javi Martínez, Igor Gabilondo en Iker Muniain zagen één poging mislukt.

David López was op 18 september 2011 tijdens het thuisduel met Real Betis Sevilla (2-3 verlies) de laatste Bilbao-speler die vanaf de strafschopstip raak schoot. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's