Athletic de Bilbao groepswinnaar na krankzinnige slotfase

Athletic de Bilbao heeft zich in Groep L van de Europa League geplaatst voor de knock-outfase. De ploeg van trainer Ernesto Valverde won op bezoek bij FC Augsburg (2-3), terwijl zij zeven minuten voor tijd nog tegen een achterstand aankeek.

De Basken verloren in Groep L alleen op bezoek bij AZ (2-1) en zetten de andere drie wedstrijden om in een overwinning. Ook in de WWK Arena leek Athletic op weg naar de overwinning, aangezien Markel Susaeta na voorbereidend werk van Mikel Balenziaga al na tien minuten de score opende.

Maar Augsburg had een knappe comeback in huis. Piotr Trochowski zorgde vier minuten voor rust op aangeven van Kostas Stafylidis voor de gelijkmaker en Raúl Bobadilla, eerder deze maand tegen AZ nog drie keer trefzeker, zette de thuisploeg na een klein uur op voorsprong.

Athletic toonde echter óók veerkracht, want dankzij Aritz Aduriz werd het uiteindelijk 2-3. In de 83ste minuut trok de spits de stand gelijk en drie minuten later was hij opnieuw trefzeker. Door de overwinning verzekerde Athletic de Bilbao zich van de eerste plaats in Groep L.

FC Augsburg, waar aanvoerder Paul Verhaegh de hele wedstrijd speelde, maakt nog kans op overwintering in de Europa League. Dan moet het over twee weken wel het uitduel met Partizan Belgrado ruim winnen. Thuis verloor het namelijk met 1-3 van de Servische club.