Atalanta schrijft historie, maar verliest Gasperini

Reacties

Bologna heeft dinsdag zijn meerdere moeten erkennen in Atalanta Bergamo, dat zich dankzij de zege (voorlopig) op de tweede plaats nestelde.

Atalanta schrijft historie, maar verliest Gasperini
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
1 - 0
Bologna
Bologna

Atalanta Bergamo kan het toch al mooie seizoen extra glans geven door (club)records te breken. Naast de lonkende mijlpaal van honderd treffers in één seizoen ligt een historisch puntenrecord binnen handbereik. Slechts één punt was het huidige La Dea verwijderd van de historische prestatie van 2016/17, toen er 72 punten werden verzameld.

Dat record is verleden tijd geworden. Bologna, dat na de 5-1 nederlaag bij AC Milan op revanche uit was, toonde zich aanvankelijk wel een zeer taaie opponent. In de eerste helft slaagde Atalanta er niet in de ban te breken. Kort voor rust zorgden de trainers voor vuurwerk. Sinisa Mihajlovic reageerde woest na een actie van Robin Gosens op Federico La Penna en lokte daarmee zijn collega Gian Piero Gasperini uit zijn tent. Het resultaat van de onvriendelijkheden was een rode kaart voor de Atalanta-coach, die daardoor de ontmoeting met AC Milan van vrijdag zal moeten missen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vanaf zijn ongebruikelijke positie zag Gasperini dat zijn ploeg aan het langste eind trok. Invaller Luis Muriel schoot de bal na voorbereidend werk van Duván Zapata knap in de korte hoek; 1-0.

Voor Atalanta, waar Marten de Roon de Nederlandse eer hoog hield, was het genoeg voor de drie punten en daarmee het puntenrecord. Met nog drie duels te gaan is de magische grens van honderd goals ook nog te slechten.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.