Atalanta geeft Inter een forse dreun, Roma ontsnapt

Internazionale was na een half uur al kansloos bij Atalanta. Genoa profiteerde van de uitnederlaag van Napoli. En AS Roma zegevierde in blessuretijd.

Atalanta-Internazionale 3-1Inter ging kansloos onderuit in Bergamo, waar de thuisploeg heerste met Cristiano Doni en Sergio Floccari als uitblinkers. Na 33 minuten was het duel eigenlijk al beslist en leidde Atalanta met 3-0. Floccari opende na een kwartier de score door in de zestien weg te draaien bij tegenstander Iván Córdoba en via de paal te scoren.

Tien minuten later zag Doni dat de bal na zijn vrije trap in het doel verdween via de hand van Zlatan Ibrahimovic. Even later kopte Doni fraai de bal in de verre hoek na een voorzet van Jaime Valdés: 3-0. Zlatans tegentreffer namens Inter verscheen pas in blessuretijd van de tweede helft op het scorebord. De twee uitblinkers van Atalanta Chievo-Napoli 2-1Napoli liep eveneens tegen een terechte nederlaag aan. In Verona was Chievo beter, al had de thuisploeg twee strafschoppen nodig om tweemaal te scoren. Beide keren ontfermde Michele Marcolini zich met succes over de penalty: 1-0 en 2-1. De laatste strafschop, benut in de 74ste minuut, bleek beslissend nadat Ezequiel Lavezzi in de 53ste minuut met zijn linker de 1-1 had aangetekend.

Lecce-Genoa 0-2Genoa klom naar de vierde plaats dankzij een zege bij Lecce. De bezoekers hadden zowel in de eerste als in de tweede helft de betere kansen, ook al sloegen zij pas in de slotfase toe. In de 68ste minuut tikte Bosko Jankovic bij de eerste paal de bal achter zijn standbeen langs binnen op aangeven van Thiago Motta. En in blessuretijd werkte Giuseppe Sculli de bal in het lege doel na voorbereidend werk van Marco Rossi en Ivan Juric.

Torino-AS Roma 0-1Met een late goal van Julio Baptista vervolgde Roma de inhaalrace in de Serie A. In de tweede minuut van blessuretijd controleerde de Braziliaan de bal na een vrije trap op zijn borst, om vervolgens vanaf zes meter met een fraaie omhaal te scoren. Het was een van de weinige hoogtepunten van het treffen in Turijn, waar Roma iets meer gevaar stichtte.

Inter blijft koploper met 43 punten, maar nummer twee Juventus kan zondagavond bij een zege op Lazio tot op één punt naderen. Genoa is vierde met 35 punten, Napoli vijfde met 33 en Roma achtste met dertig punten.