'Astronomisch bod uit China voor Aubameyang'

Reacties

De transfers van Oscar en Carlos Tévez lijken het begin te zijn van een uittocht van Europese topspelers naar China. Shanghai SIPG zou maar liefst 150 miljoen euro over hebben voor Borussia Dortmund-ster Pierre Emerick Aubameyang.

'Astronomisch bod uit China voor Aubameyang'

Shanghai legde eerder zestig miljoen euro neer voor Oscar van Chelsea en afgelopen zomer ruim 55 miljoen voor Hulk van Zenit Sint-Petersburg. La Gazzetta dello Sport meldt nu dat de club de records wil breken met het astronomische bedrag voor Aubameyang. Paul Pogba is de duurste aankoop tot nu toe nadat hij voor 105 miljoen euro Juventus voor Manchester United verruilde.

De Frans-Gabonese aanvaller zit er warmpjes bij als hij echt naar China verkast. Hij zou 41 miljoen euro per jaar gaan verdienen, iets meer dan Tévez bij stadgenoot Shanghai Shenhua krijgt.

Aubameyang is de absolute ster van Dortmund. Dit seizoen scoorde hij twintig keer in 22 officiële duels. Hij werd al eerder gelinkt aan Real Madrid en Paris Saint-Germain. Hij staat nog tot medio 2020 onder contract bij Dortmund.

Bestbetaalde spelers ter wereld
Speler Club Weeksalaris
Carlos Tévez Shanghai Shenhua 721 duizend euro
Ezequiel Lavezzi Hebei China Fortune FC 580 duizend euro
Oscar Shanghai SIPG 469 duizend euro
Cristiano Ronaldo Real Madrid 428 duizend euro
Gareth Bale Real Madrid 410 duizend euro
Lionel Messi Barcelona 394 duizend euro
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.