Aston Villa wil veel betalen voor Sunderland-spits Bent

Gérard Houllier hoopt met het aantrekken van Darren Bent de lage doelpuntenproductie van zijn ploeg Aston Villa op te krikken. De 26-jarige spits van Sunderland heeft wel oren naar een overgang.

Aston Villa wil veel betalen voor Sunderland-spits Bent

De ploeg uit Birmingham komt maar moeilijk te scoren en vooral de aanvallers weten het net maar moeizaam, of zelfs helemaal niet te vinden. Emile Heskey was slechts goed voor drie competitietreffers en de andere spitsen - Gabriel Agbonlahor en John Carew - scoorden nog niet dit Premier League-seizoen. Villa staat teleurstellend zeventiende op de ranglijst.

Bent is bezig aan zijn tweede seizoen bij Sunderland en daarvoor was hij de doelpuntenmaker van Ipswich Town, Charlton Athletic en Tottenham Hotspur. Sinds augustus 2005 maakte Bent 81 goals in de Premier League. In diezelfde periode slaagden alleen Didier Drogba (Chelsea) en Wayne Rooney (Manchester United) erin vaker doel te treffen. Beiden 82 keer.

Het bestuur van Sunderland heeft inmiddels een transferverzoek ontvangen van Bent die graag de overstap naar Villa Park wil maken. Aston Villa zou een slordige 21,5 miljoen willen betalen voor de spits. In de zomer van 2009 kocht Sunderland Bent van Tottenham Hotspur voor een kleine twaalf miljoen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's