Aston Villa tweede ploeg die te sterk is voor Chelsea

Chelsea heeft het uitduel met Aston Villa met 2-1 verloren. De Londenaren incasseerden de goals bij hoekschoppen.

Koploper Chelsea moest in Birmingham proberen de leidende positie in de Premier League te handhaven. Aston Villa-coach Martin O'Neill had Engels international Emile Heskey weer op de bank geposteerd. Bij de Londenaren waren weinig verrassingen in de basisopstelling.

De thuisploeg begon sterk aan het duel en had vanaf het begin het initiatief. Na diverse kansen gekregen te hebben, was de grootste mogelijkheid na een kwartier voor Carlos Cuellar, maar hij zag Petr Cech een mooie redding maken. Kort daarop viel wel een doelpunt. Het was echter Chelsea dat de leiding nam.

Didier Drogba besloot tot een schot van grote afstand en zag zijn inzet verkeerd beoordeeld worden door Brad Friedel. Door dat doelpunt kwam er meer rust in het spel van de ploeg van Carlo Ancelotti. Op het moment dat de Londenaren voorzichtig aan uitbreiding van de score begonnen te denken, kopte Richard Dunne de gelijkmaker binnen na een half uur. Frank Lampard verlengde ongelukkig een hoekschop van The Villans en Dunne kopte vallend binnen.

Chelsea bleef lang daarna de iets betere ploeg, maar strandde op Friedel die zijn fout bij Drogba's doelpunt herstelde. Kort na rust nam Aston Villa de leiding. Uit een corner van Ashley Young ging Cech onder de bal door en gaf zo James Collins de mogelijkheid Villa op voorsprong te brengen.

Het offensief van Chelsea was in het restant van het duel te krachteloos om de tweede nederlaag van het seizoen te voorkomen. De thuisploeg kwam minimaal even vaak in kansrijke positie. Gescoord werd er niet meer.