Aston Villa staat voor examen tegen Arsenal

VI blikt ieder weekeinde vooruit op een wedstrijd in de Premier League. Voor de negentiende speelronde is dat de wedstrijd tussen Arsenal en Aston Villa van zondag.

Aston Villa staat voor examen tegen Arsenal



ARSENALKlassering 3de plaatsArsenal is dit seizoen op eigen veld bijna niet te kloppen. De ploeg van manager Arsène Wenger speelde veertien officiële wedstrijden in het Emirates Stadium waarvan er dertien werden gewonnen. Chelsea is tot dusverre de enige club die op bezoek bij The Gunners een vuist wist te maken met een 3-0 zege. Opvallend is dat Arsenal in acht van zijn veertien thuiswedstrijden drie of meer goals maakte.

Man in vorm Abou DiabyZijn doelpunt tegen Hull City (3-0 zege) afgelopen week betekende zijn vierde competitietreffer van dit seizoen. Diaby, die halverwege de jaargang 2005/06 overkwam van AJ Auxerre, is na Cesc Fabregas de meest trefzekere middenvelder van Arsenal.

Afwezigen Djourou (knie), Rosicky (lies), Gibbs (voet), Van Persie (enkel), Clichy (rug), Bendtner (lies).

ASTON VILLAKlassering 4de plaatsRedelijk onopvallend heeft Aston Villa zich de voorbije weken in de top van de Premier League genesteld. De club uit Birmingham is dankzij vier opeenvolgende zeges opgeklommen naar de vierde plaats op de ranglijst. De komende weken zal blijken wat de topklassering van The Villans écht waard is. Te beginnen met de kraker tegen Arsenal en komende dinsdag de thuiswedstrijd tegen Liverpool.

Man in vorm James MilnerJames Milner past uitstekend in de werkwijze van Aston Villa-manager Martin O'Neill. De 57-jarige oefenmeester bouwt al jaren aan een elftal met een sterk Britse inslag en draait met die aanpak voor het tweede seizoen op rij mee in de top. Milner, die al weken in bloedvorm is, debuteerde op zestienjarige leeftijd in het eerste van Leeds United en belandde via Newcastle United bij Aston Villa.

Afwezigen Heskey (lies), Bouma (enkel), Davies (schouder).

Aston Villa is de laatste jaren redelijk succesvol in uitduels met Arsenal. De laatste nederlaag in Londen dateert van het seizoen 2005/06 toen The Villans met een 5-0 nederlaag afdropen.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2004/05 Arsenal-Aston Villa 3-1
2005/06 Arsenal-Aston Villa 5-0
2006/07 Arsenal-Aston Villa 1-1
2007/08 Arsenal-Aston Villa 1-1
2008/09 Arsenal-Aston Villa 0-2

Bekijk hier al onze video's