Aston Villa geeft ruime voorsprong weg tegen Stoke City

Aston Villa had in de strijd om een klassering bij de eerste vier in de Premier League een gat van acht punten kunnen slaan met Arsenal. The Villans gaven in de thuiswedstrijd tegen Stoke City in de slotfase echter een 2-0 voorsprong uit handen. De degradatiekandidaat kwam nog terug tot 2-2.

Aston Villa geeft ruime voorsprong weg tegen Stoke City

John Carew leek Villa in de 79ste minuut in veilige haven te schieten. De Noor trof doel met een halve omhaal en dat betekende de 2-0 op Villa Park. Eerder had Stilijan Petrov op slag van rust al voor 1-0 gezorgd met een hard schot vanaf de rand van het strafschopgebied.

Stoke City gaf zich echter nog niet gewonnen na de goal van Carew. In de 88ste minuut kopte Ryan Shawcross de aansluitingstreffer binnen, waarna Glenn Whelan met een harde volley nog voor 2-2 zorgde.

Aston Villa bezet de vierde plaats in de Premier League en lijkt hard op weg zich te plaatsen voor Champions League-voetbal in het komende seizoen. Het verschil met nummer vijf Arsenal is zes punten. Stoke City sprokkelde een punt in de degradatiestrijd.

Bekijk hier al onze video's