Aston Villa en Newcastle in evenwicht bij debuut De Jong

Aston Villa en Newcastle United maakten er in hun onderlinge, Nederlands getinte duel geen spektakel van: het bleef 0-0. Siem de Jong debuteerde bij Newcastle.

Het duel met vier Nederlanders aan de aftrap – aanvoerder Ron Vlaar bij Aston Villa en Tim Krul, Vurnon Anita en Daryl Janmaat bij Newcastle – was het aanzien voor rust nauwelijks waard. Rémy Cabella kreeg namens de bezoekers een goede mogelijkheid, terwijl aan de andere kant Charles N’Zogbia gevaarlijk werd.

Na rust kreeg rechtsback Janmaat tot twee keer toe een goede kans om de score te openen. Zijn kopbal vanaf een meter of zes werd eerst over het doel getikt door Villa-keeper Brad Guzan, waarna een prachtig schot met links maar nipt over de kruising zeilde. Ook een grote kans voor verdediger Mike Williamson ging er niet in, waarna Newcastle-manager Alan Pardew ex-Ajacied De Jong liet debuteren: hij verving Anita.

Bij The Villans deed manager Paul Lambert overigens geen beroep op Leandro Bacuna, waardoor het aantal Nederlanders dat tegelijkertijd op het veld stond beperkt bleef tot vier. Hoewel de bezoekers uit Newcastle in de tweede helft de bovenliggende partij waren, De Jong nog bijna wist te scoren en Williamson nog rood kreeg, kwam er geen winnaar meer in Birimingham. Het 0-0 gelijkspel betekende voor Newcastle het eerste punt van het seizoen, Aston Villa heeft er nu vier.