Assistent Lukkien wil Van de Looi opvolgen in Groningen

Reacties

FC Groningen zal bij de aanstelling van een nieuwe trainer eerst gaan praten met Dick Lukkien. Dat heeft de assistent van Erwin van de Looi, die na dit seizoen vertrekt, bedongen toen hij vorig seizoen zijn contract met drie jaar verlengde.

Assistent Lukkien wil Van de Looi opvolgen in Groningen

'En wij komen altijd onze afspraken na', zegt manager technische zaken Peter Jeltema tegen Voetbal International. 'We kennen de ambitie van Dick, hij wil graag hoofdtrainer worden en we zullen met hem in gesprek gaan.' Daarmee is uiteraard niet gezegd dat Lukkien ook trainer van de noorderlingen wordt.

Er zullen bij FC Groningen volgend seizoen diverse veranderingen optreden. Hoofdscout Henk Veldmate is vertrokken naar Ajax, Paul Raveneau stopt als hoofd opleiding en assistent-trainer Marcel Groninger heeft aangegeven zich komend seizoen te willen concentreren op één club. Op dit moment is hij naast assistent van Van de Looi ook hoofdtrainer van Topklasser HHC Hardenberg.

'We zullen op enige moment een keuze moeten maken in mensen die ondersteunend zijn in de technische staf', zegt Jeltema. 'Omdat we een nieuwe hoofdtrainer zoeken, is de juiste volgorde daarbij van belang. Maar we zullen met Marcel in gesprek gaan.'

Streppel
Tot slot wil Jeltema nog kort reageren op het bericht dat FC Groningen met Willem II-coach Jurgen Streppel zou hebben gesproken voor de positie van hoofdtrainer. 'Daar is zoveel over gezegd, laat degenen die dit nieuws naar buiten brachten ook maar verantwoordelijkheid nemen voor hun uitspraken. Voor ons staat er een dikke punt achter.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.