Assaidi: 'Voelde na 55 minuten wat krampjes'

Oussama Assaidi was bij zijn debuut bij FC Twente direct de matchwinner. De aanvaller toonde zich na afloop bijzonder gretig. 'Het kan alleen nog maar beter gaan.'

De ex-speler van Liverpool tekende na 55 minuten voor de 2-1. PEC Zwolle-doelman Mickey van der Hart verwerkte een bal verkeerd, waarna de aanvaller op prachtige wijze binnenschoot. En dat met zijn linkerbeen. 'Ja, ik ben eigenlijk rechtsbenig', liet de aanvaller voor de camera van FOX Sports weten. 'Als de bal van je voet vertrekt weet je al dat je hem goed hebt geraakt. Een heerlijke goal.'

Assaidi was in het begin van het duel een paar keer behoorlijk dreigend. Gaandeweg het duel viel hij minder op. Het was dan ook geen toeval dat hij kort na zijn doelpunt werd gewisseld. Assaidi berekende zelf dat hij al bijna een jaar geen serieuze wedstrijd had gespeeld. 'Ik voelde na 55 minuten wat krampjes. De trainer zag dat goed. Het is aan mij om het nu verder op te bouwen. Het kan alleen nog maar beter gaan.'

Intuïtie
Trainer René Hake roemde na afloop voor de camera’s van de NOS zijn doelpuntenmaker. 'Het is een speler die dat soort dingen kan op intuïtie. Hij heeft de kwaliteiten om zo’n bal er overheen te leggen. Dat moet dan een beetje meezitten en in dit geval zat het heel erg mee', aldus Hake.

De trainer van FC Twente was minder enthousiast over het spel van zijn ploeg. Na de rode kaart van Bersant Celina was het wachten op een doelpunt van PEC. 'Op dat moment stond het nog 1-1. Dan teken je misschien wel voor een punt. Als je een helft lang met tien tegen elf moet spelen én je bent de onderliggende partij, dan zijn het drie bonuspunten.'

PEC Zwolle
Ron Jans baalde dat hij naar eigen zeggen in herhaling moest vallen. 'Want opnieuw deden we onszelf tekort door te weinig te doen met de kansen. Daarom overheerst niet de schaamte dat we met een man meer hebben verloren. De effectiviteit moet echt omhoog, want anders bestaat het gevaar dat je weer minder gaat voetballen', legde de PEC Zwolle-trainer in gesprek met de NOS de vinger op de zere plek.

Na twintig speelrondes bezet PEC de zestiende plaats, een plek die aan het einde van de rit leidt tot deelname aan de play-offs om promotie/degradatie. 'Volgende week moeten we naar Sparta Rotterdam, dat is gewoon een degradatieduel. Het afdrukken  blijft een lastig iets.' Toch blijft Jans positief. 'Aan het begin van het seizoen stonden we op twee punten uit zeven duels, maar daar zaten wedstrijden tussen waarin we heel weinig doelpogingen hadden. Nu is dat heel anders. We hebben ook een goede en fitte selectie, regelmatig moet ik spelers teleurstellen.'