Assaidi: 'Komst van Van Basten betekent niet dat ik blijf'

Wat SC Heerenveen betreft gaan Luciano Narsingh en Oussama Assaidi binnenkort met de Friese clubleiding om de tafel om over contractverlenging te praten. Beiden vleugelspelers maken dit seizoen indruk bij de Friezen en beschikken over een medio 2013 aflopende verbintenis.

Assaidi: 'Komst van Van Basten betekent niet dat ik blijf'

'Als ze graag onder Marco van Basten willen werken, moeten we ook over contractverlenging praten', laat technisch directeur Johan Hansma in niet mis te verstane bewoordingen weten.

'Als meneer Hansma dat zegt, respecteer ik dat', is de reactie van Assaidi, die trainen onder toekomstig Hereenveen-coach Marco Van Basten als 'een uitdaging ziet'. 'Natuurlijk is het een bijzondere naam. Maar tegelijkertijd betekent het niet meteen dat ik daardoor langer in Friesland blijf. Als er een mooie club komt die ik echt zie zitten, dan wil ik daar graag op ingaan. Maar op dit moment is dat niet het geval, en geef ik alles voor SC Heerenveen.'

Hansma zegt te weten dat Assaidi 'in de zomer graag een nieuw avontuur aan wil gaan'. De contractbesprekingen met Narsingh zijn vooralsnog geparkeerd, maar worden wat SC Heerenveen betreft binnenkort hervat.

Overigens is het nog onzeker of Assaidi zaterdag zijn opwachting zal maken in het thuisduel met Excelsior. Hij kampt nog altijd met de naweeën van de blessureperiode waarin hij rond de winterstop zat.

'Lichte last van mijn lies', was tijdens het duel van zondag met ADO Den Haag (0-0) het gevolg volgens Assaidi. 'Het is te hopen dat dit komt doordat ik weer moet wennen, want als het weer weken gaat duren, word ik echt gek.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's