Asensio moet geduld hebben tussen de sterren van Real

Reacties

Marco Asensio wacht geduldig op zijn kans bij Real Madrid. Door blessures van concurrenten maakte hij dinsdag tegen Legia Warschau (5-1) zijn Champions League-debuut, dat hij bekroonde met een doelpunt.

Asensio moet geduld hebben tussen de sterren van Real

'Er zijn hier veel spelers van wereldklasse die al lang bij Real spelen', zei de twintigjarige Asensio na afloop tegen Spaanse media. 'Ik moet geduld hebben en het beste maken van de kansen die ik krijg. Het is nieuw voor me om niet zo veel te spelen, maar de trainer zei dat ik kalm moet blijven.'

Eén van die sterren, Cristiano Ronaldo, was de aangever bij de 3-1 van Asensio. Zonder te kijken legde de Portugees de bal voor de voeten van de middenvelder, die alleen nog raak hoefde te schieten. Zo scoorde Asensio bij zijn debuut in de Champions League, wat hij eerder al deed in zijn eerste competitieduel voor De Koninklijke tegen Real Sociedad (0-3) en in de Europese Super Cup tegen Sevilla (3-2).

Op het drukke middenveld van Real is er voor Asensio af en toe plaats in de basis. Trainer Zinédine Zidane brengt de zoon van een Nederlandse moeder voorzichtig, maar door blessures van Casemiro en Luka Modric wordt de spoeling dun. Asensio vormde tegen Legia met Toni Kroos en James Rodríguez het offensief ingestelde middenveld.

Door die instelling gaf Real wel wat kansen weg tegen de Poolse gasten. 'De trainer wilde aanvallend spelen, dus het is normaal dat de tegenstander er af en toe doorheen kwam. We zijn natuurlijk niet blij dat we een tegendoelpunt hebben gekregen. Ik weet zeker dat we op dat gebied nog beter worden', aldus Asensio.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.