AS Roma ziet tegen lijstaanvoerder Juve alles misgaan

Juventus heeft in Italië de marge met rivaal AC Milan vergroot tot drie punten. Mede dankzij een vroege rode kaart voor AS Roma-doelman Maarten Stekelenburg won de lijstaanvoerder het topduel met speels gemak (4-0).

AS Roma ziet tegen lijstaanvoerder Juve alles misgaan

In Turijn ging voor Roma zo ongeveer alles mis, wat er mis kon gaan. Binnen acht minuten had Arturo Vidal (foto) Stekelenburg al twee keer gepasseerd. Eerst plaatste hij de bal na een voorzet van Paolo De Ceglie met links achter de kansloze Nederlander in de verre hoek. Even later vond hij met een hard diagonaal schot opnieuw het net.

Halverwege het eerste bedrijf veroorzaakte Stekelenburg een penalty door Claudio Marchisio licht te toucheren en mocht hij tot overmaat van ramp ook nog inrukken met een rode kaart. Saillant genoeg was het de tweede keer in een kleine twee maanden dat juist arbiter Mauro Bergonzi de Nederlander met rood naar de kleedkamer stuurde. Eerder had hij dat al gedaan in de Romeinse derby tegen Lazio, begin maart.

Andrea Pirlo benutte de gegeven strafschop in twee instanties. Invaller Gianluca Curci stopte de inzet van de sierlijke Juve-middenvelder, maar bleef in de rebound het antwoord schuldig. Na de rust kon Juventus freewheelend richting het laatste fluitsignaal voetballen. Marchisio bepaalde met een fraaie draaibal de eindstand op 4-0, waardoor Juventus met nog vijf duels te gaan drie punten voorsprong heeft op uitdager AC Milan. AS Roma doet slechte zaken in de race om de Europese tickets en blijft zesde. Lees hier alles over de opmerkelijke rode kaart die Maarten Stekelenburg zondagavond kreeg. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's