AS Roma zet aanstaande kampioen Juventus te kijk

AS Roma heeft zondag een belangrijke overwinning geboekt op koploper Juventus. De titelkansen van de Oude Dame lijken niet in gevaar te komen, maar AS Roma neemt door de 3-1 overwinning de tweede plaats weer over van Napoli.

De kraker in de Serie A begon interessant, na twintig minuten volgden de hoogtepunten elkaar in rap tempo op. Juventus kwam op voorsprong, met Gonzalo Higuaín zowaar als aangever. De topscorer legde breed na een lange bal vanuit het middenveld, Mario Lemina tikte van dichtbij binnen. Nog geen vijf minuten later werd het 1-1 in Rome. Ook Daniele De Rossi tikte binnen, nadat Gianluigi Buffon eerst nog met een dubbele redding de gelijkmaker leek te voorkomen.

Juventus kon de titel veiligstellen in de rechtstreekse confrontatie met de nummer twee van Italië, maar in de jacht op doelpunten vergat de ploeg waar het normaal zo goed in is: verdedigen. Na een klein uur brak Stephan El Shaarawy door op links en met een geplaatst schot in de lange hoek zette hij de 2-1 op het scorebord.

In de Serie A kreeg Juventus dit seizoen slechts vier keer eerder twee goals of meer tegen, maar in de 65ste minuut maakte Radja Nainggolan zelfs de 3-1. De middenvelder ramde na een steekbal van Mohamed Salah het speeltuig in de korte hoek achter Buffon. Champions League-finalist Juventus ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar vond deze niet meer in Rome.

Juventus blijft ondanks de nederlaag koploper, maar ziet AS Roma naderen tot vier punten. Volgende week kan de Oude Dame alsnog de titel binnenslepen, tegen FC Crotone. De koploper speelt eerst nog tegen Lazio in de strijd om de Coppa Italia. AS Roma, waar Kevin Strootman de laatste wedstrijd van zijn schorsing uitzat en Francesco Totti vlak voor tijd inviel, doet door de overwinning goede zaken in de strijd om plek twee.

Napoli
AS Roma moest winnen, want eerder op de zondag haalde Napoli uit op bezoek bij Torino. Dries Mertens was opnieuw trefzeker en maakte zijn 25ste doelpunt van dit seizoen, via José Callejón (twee keer), Lorenzo Insigne en Piotr Zieliński werd het 0-5 in Turijn.

Met nog twee wedstrijden te gaan is de strijd om plek twee razend spannend in Italië. AS Roma heeft voorlopig de beste papieren om rechtstreeks de Champions League in te gaan, de ploeg heeft met 81 punten één puntje meer bij elkaar gevoetbald dan Napoli. De nummer drie van de Serie A moet Champions League-voetbal af zien te dwingen via de voorrondes.