AS Roma wint en doet volop mee in de strijd om de titel

Met Kevin Strootman als invaller heeft AS Roma eenvoudig afgerekend met Palermo: 4-1. In de Serie A naderen de Romeinen koploper Juventus tot op twee punten.

ol

In de dertiende minuut moest Roma al op voorsprong komen. Stephan El Shaarawy verscheen alleen voor Palermo-doelman Josip Posavec, maar de aanvaller van de Romeinen schoot voorlangs.

Het thuispubliek in het Stadio Olimpico kon na een half uur toch juichen. Edin Dzeko bediende Mohamed Salah, die het strafschopgebied instormde. De Egyptenaar schoot raak tussen de benen door van Posavec: 1-0. De wapenfeiten van Palermo bleven voor rust beperkt tot een vrije trap van Alessandro Diamanti, die over schoot.

Dankzij Posavec kwam Roma zes minuten na rust op 2-0. De doelman tastte volledig mis na een, op het oog, eenvoudig te stoppen vrije trap van Leandro Paredes. In de 68ste minuut schoof Dzeko vanaf de rand van het strafschopgebied de bal in de hoek: 3-0. Voor de topscorer in de Serie A was het alweer zijn achtste doelpunt van het seizoen.

Strootman
Direct na dat doelpunt mocht Strootman invallen voor Radja Nainggolan. De middenvelder ontbrak vorige week in de topper tegen Napoli met een rugblessure. Strootman zag hoe Palermo elf minuten voor tijd op 3-1 kwam door een van richting veranderd schot van Robin Quaison. Het slotakkoord was voor El Shaarawy, die in de 82ste minuut een snelle uitbraak afrondde: 4-1.

Bij de bezoekers zat Ouasim Bouy op de bank. De 23-jarige middenvelder staat onder contract bij Juventus en kwam vorig seizoen uit voor PEC Zwolle. Bij de Sicilianen kan hij dit seizoen niet rekenen op veel speelminuten.

Door de overwinning staat Roma in de Serie A tweede met negentien punten uit negen wedstrijden. Koploper Juventus (21 punten uit negen wedstrijden) verloor gisteren met 1-0 van AC Milan. Die ploeg heeft evenveel punten als de Romeinen, maar staat door een minder doelsaldo op de derde plaats. Palermo is de nummer negentien. De ploeg heeft pas één keer gewonnen en heeft zes punten.