AS Roma vernedert Inter, top Serie A verliest punten

AS Roma bewees zichzelf een goede dienst met een grote zege op Internazionale. Koploper Juventus en achtervolger AC Milan verspeelden punten, terwijl Zlatan Ibrahimovic rood kreeg.

AS Roma vernedert Inter, top Serie A verliest punten

AS Roma-Internazionale 4-0 Zonder de geblesseerde Wesley Sneijder beleefde Internazionale een pijnlijke middag. De ploeg van trainer Claudio Ranieri had weinig in te brengen bij AS Roma, dat uiteindelijk met een klinkende 4-0 overwinning van het veld stapte. Fabio Borini (foto) was met twee doelpunten de gevierde man in de topper, die vanwege het winterse weer van zaterdag naar zondag was verplaatst.

Voor Ranieri, die afgelopen seizoen bij AS Roma ontslagen werd, kwam het verlies extra hard aan. In de tweede helft kwam zijn ploeg nauwelijks in de buurt van het doel van Maarten Stekelenburg. Inter moet bovendien mogelijk de vijfde plaats inleveren als de Romeinen het gestaakte duel met Catania (komende midweek) in winst omzetten.

Juventus-Siena 0-0Siena verraste door Juventus op eigen veld op een doelpuntloos gelijkspel te houden. De degradatiekandidaat, die door alle huurlingen uit Turijn wordt gezien als het kleine broertje van De Oude Dame, hield knap stand bij de koploper. Juventus voelde zich wel bekocht doordat een handsbal van Simone Vergassola vijf minuten voor tijd niet tot een strafschop leidde. AC Milan-Napoli 0-0AC Milan, dat begon met Mark van Bommel, Urby Emanuelson en Clarence Seedorf in de basis, liet na te profiteren van het puntenverlies van Juventus. Zlatan Ibrahimovic mocht zich dat aanrekenen. De Zweedse aanvaller had zichzelf niet onder controle en kreeg voor de klap die hij uitdeelde aan Salvatore Aronica (na ruim een uur) een rode kaart. Met tien man kwamen de Rossoneri niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Fiorentina-Udinese 3-2Ook nummer drie Udinese verzuimde het gat te verkleinen. Het bezoek aan Florence leverde ondanks de openingstreffer van topscorer Antonio Di Natale een 3-2 nederlaag op. De twee benutte strafschoppen van Stevan Jovetic brachten Fiorentina de drie punten in de enerverende wedstrijd.

Overige duels:Chievo-Parma 1-2Lecce-Bologna 0-0Novara-Cagliari 0-0Palermo-Atalanta Bergamo 2-1 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's