AS Roma verlost Tavano uit lijden bij Valencia

De Italiaan Francesco Tavano keert na de winterstop terug in de Serie A. De 27-jarige aanvaller wordt door Valencia voor een half seizoen verhuurd aan AS Roma.

AS Roma verlost Tavano uit lijden bij Valencia

Afgelopen zomer was Tavano nog een gewilde speler. Met negentien goals speelde hij zich bij Empoli in de kijker. Valencia won uiteindelijk de slag om de goaltjesdief.

In Spanje kampte Tavano met aanpassingsproblemen. De spits stond met een aantal kleine blessures aan de kant en het duurde lang voordat hij van trainer Quique Sánchez Flores zijn eerste speelminuten kreeg toebedeeld.

Tavano sprak verschillende malen openlijk zijn voorkeur uit voor een terugkeer naar Italië. Hij had het gevoel dat bij Valencia weerstand heerste ten opzichte van Italiaanse spelers, een opmerking waarvoor hij later zijn excuses maakte.

Met drie invalbeurten bleef de inbreng van de aanvaller in de Primera Division beperkt. In de Champions League mocht Tavano wel een keer negentig minuten zijn opwachting maken. De tegenstander was AS Roma, uitgerekend de club waar hij in januari aan de slag gaat.

Bekijk hier al onze video's