AS Roma verliest na een 3-0 voorsprong, Milan wint

AS Roma heeft op bezoek bij Genoa een 3-0 voorsprong weggegeven. Alberto Paloschi en Rodrigo Palacio bezorgden Genoa met ieder twee doelpunten de overwinning. Op bezoek bij Chievo boekte AC Milan, met Mark van Bommel in de basis, een moeizame overwinning. Bij Lazio, dat aantrad tegen hekkensluiter Bari, viel maar één doelpunt, in het voordeel van de Romeinen.

Chievo - AC Milan 1-2Lang leek het erop dat AC Milan puntenverlies ging lijden in Verona. Alexandre Pato (foto) bezorgde de Rossoneri tien minuten voor tijd met zijn doelpunt de ontlading. In de 25ste minuut had Robinho Milan op aangeven van Zlatan Ibrahimovic al eerder op voorsprong gezet.

Krachtig was zijn schot bepaald niet, maar doordat de gehele verdediging van Chievo zich verkeek op de inzet, rolde de bal in de lange hoek. Gelson Fernandes bracht de thuisploeg na een uur spelen weer op gelijke hoogte met de Milanezen.

De nummer dertien hoopte op een punt, maar ging uiteindelijk met lege handen van het veld. Tien minuten voor tijd was daar Pato met een knappe individuele actie en een goed schot in de korte hoek. De formatie van Massimiliano Allegri mocht opgelucht adem halen en bevindt zich nog steeds aan kop van de Serie A.

De ploeg heeft inmiddels 55 punten uit 26 wedstrijden. Achtervolger Internazionale volgt op vijf punten. Napoli staat op zes punten, maar komt later deze zondag nog in actie op eigen veld tegen Catania.

Genoa - AS Roma 4-3Na zes minuten kwamen de bezoekers al op voorsprong tegen Genoa. Phillippe Mexès brak de ban, tien minuten later verdubbelde Nicolas Burdisso de score voor de Romeinen. Zo leek het erop dat de ploeg een gemakkelijke middag ging beleven.

Die verwachtingen werden alleen maar groter toen Francesco Totti vijf minuten na rust op aangeven van Marco Borriello de 3-0 aantekende. Een minuut na het doelpunt van Totti gaf de thuisploeg echter het startsein voor de comeback.

Rodrigo Palacio zorgde voor het eerste doelpunt van de thuisploeg en in de 68ste minuut nam Alberto Paloschi de aansluitingstreffer voor zijn rekening. Palacio zette met zijn tweede treffer van de middag de gelijkmaker op het bord.

Het drama werd voor Il Lupi compleet toen Paloschi de winnende treffer voor Genoa binnenschoot. Zo zag de nummer acht van de Serie A, AS Roma, een 3-0 voorsprong binnen een half uur verdampen en uitmonden in een 4-3 nederlaag.

Genoa blijft ondanks de winst middenmoter. AS Roma blijft staan op plaats acht met 39 punten uit 25 wedstrijden.

Overige uitslagen:

Lazio - Bari 1-0Fiorentina - Sampdoria 0-0Udinese - Brescia 0-0Parma - Cesena 2-2 Foto: VI Images