AS Roma pakt door: Lyon-icoon Gonalons volgende aanwinst

Reacties

Maxime Gonalons maakt de overstap van Olympique Lyon naar AS Roma. De 28-jarige Fransman tekent een contract voor vier jaar in de Italiaanse hoofdstad. Met de transfer is een bedrag van rond de vijf miljoen euro gemoeid.

AS Roma pakt door: Lyon-icoon Gonalons volgende aanwinst

Eerder deze week bracht zijn zaakwaarnemer Frederic Guerra al naar buiten dat beide clubs een overeenkomst hadden bereikt, maar nu is de overstap van de middenvelder definitief. Met de transfer neemt Lyon afscheid van een boegbeeld van de club. Als tienjarige kwam de Fransman binnen bij Les Gones, om achttien jaar later als aanvoerder de deur achter zich dicht te slaan. De verdedigende middenvelder had nog een contract tot de zomer van 2018 in het oosten van Frankrijk.

Eerder vertrokken bij de Ligue 1-club al Corentin Tolisso (Bayern München) en Mathieu Valbuena (Fenerbahçe), terwijl Alexandre Lacazette op weg naar Arsenal lijkt. Daar staat tegenover dat Mariano Díaz (Real Madrid), Marçal (Benfica), Ferland Mendy (Le Havre) en Bertrand Traoré (Chelsea) de Franse ploeg komen versterken.

Bij AS Roma wordt Gonalons ploeggenoot van Kevin Strootman, Rick Karsdorp en Héctor Moreno. Hij is blij met zijn transfer. 'Ik aarzelde geen moment, zeker niet nadat ik had gesproken met de trainer (Eusebio Di Francesco, red.) en technisch directeur Monchi en hun vastberadenheid zag. Ik verwacht veel van dit avontuur.'

Met de transfer van de zevenvoudig international hebben de Giallorossi een vervanger voor Leandro Paredes. De 23-jarige Argentijn werd onlangs voor 23 miljoen euro verkocht aan Zenit Sint-Petersburg. AS Roma eindigde het afgelopen seizoen als nummer twee in de Serie A en komt hierdoor uit in de Champions League.

Maxime Gonalons ruziet met Davy Klaassen in het Europa League-treffen met Ajax.
Maxime Gonalons ruziet met Davy Klaassen in het Europa League-treffen met Ajax.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.