AS Roma neemt dankzij Salah alsnog afstand van Carpi

AS Roma is aan puntenverlies ontsnapt op bezoek bij Carpi. De Romeinen sloegen in de slotfase toe dankzij Edin Dzeko en Mohamed Salah: 1-3.

Roma had aan twee minuten genoeg om definitief het verschil met de promovendus te maken. Dzeko zorgde in de 84ste minuut op aangeven van Salah voor de bevrijdende 1-2 met een intikker. Een minuut later vormde de Egyptenaar zelf het eindstation. Carpi-doelman Vid Belec voorkwam een doelpunt van Radja Nainggolan, maar kon niet voorkomen dat Salah de rebound benutte.

Eerder in de wedstrijd was Roma ook al op voorsprong gekomen. Na een doelpuntloze eerste helft brak Lucas Digne kort na rust de ban. De Franse linksback verraste Belec met een schot van grote afstand en tekende zo voor de openingstreffer. Carpi, dat zich in de degradatiezone begeeft, kwam al snel terug dankzij een goal van Kevin Lasagna, maar dat doelpunt bleek niet voldoende voor een punt.

Roma mag zich na de zege in ieder geval voor even de nummer drie van de Serie A noemen. De ploeg van Luciano Spalletti passeert Internazionale en Fiorentina, de ploegen die het zondagavond tegen elkaar opnemen. Carpi staat negentiende. Met de zege beleefde Roma ook een goede generale repetitie voor de Champions League-confrontatie met Real Madrid, dat woensdag op bezoek komt in de Italiaanse hoofdstad.