AS Roma mist Pjanic bij CL-start tegen Barcelona

Reacties

AS Roma kan volgende week dinsdag in de tijdens de start van de Champions League niet beschikken over Miralem Pjanic. De Bosnische middenvelder mist het thuisduel met Barcelona door een kuitblessure.

AS Roma mist Pjanic bij CL-start tegen Barcelona

Pjanic hield de kwetsuur over aan de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra (3-0). Dinsdag heeft onderzoek volgens La Gazetta dello Sport uitgewezen dat de 25-jarige middenvelder door een spierverrekking minimaal twee weken aan de kant staat. Het is daardoor uitgesloten dat trainer Rudi Garcia volgende week alweer een beroep op hem kan doen.

Dat is een flinke tegenvaller voor Roma, want sinds zijn komst in 2011 groeide Pjanic uit tot belangrijke kracht op het middenveld. Vorige week onderstreepte hij dat nog met een rake vrije trap tegen Juventus (2-1). Afgelopen seizoen kende de ex-speler van FC Metz en Olympique Lyon statistisch gezien zijn beste jaargang met vijf goals en tien assists in 34 competitieduels.

In de Serie A moet Pjanic waarschijnlijk drie duels aan zich voorbij laten gaan: die met Frosinone, Sassuolo en Sampdoria. In de thuiswedstrijd van 26 september tegen Carpi wordt zijn rentree verwacht. Drie dagen later staat de tweede speelronde van de Champions League op het programma, uit bij BATE Borisov. Bayer Leverkusen is de derde opponent in Groep E.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.