AS Roma met tien rode kaarten koploper in de Serie A

De rode kaart die Pablo Daniel Osvaldo in de slotfase van de wedstrijd AS Roma-Fiorentina kreeg, was alweer de tiende uitsluiting van een Romeinse speler in dit Serie A-seizoen.

AS Roma met tien rode kaarten koploper in de Serie A

AS Roma is koploper in de Serie A wat betreft het aantal rode kaarten. De ploeg van trainer Luis Enrique laat Cesena (9), Genoa (8) en Lazio (8) achter zich. Chievo is de nummer laatst in het klassement met slechts één rode kaart.

Slechts één van de tien Romeinse rode prenten was het gevolg van twee gele kaarten in één wedstrijd. Fernando Gago moest na twee boekingen het veld verlaten. Voor Osvaldo was het de tweede keer dit seizoen dat hij vroegtijdig naar de kleedkamers moest. De spits is na doelman Maarten Stekelenburg de tweede Roma-speler die voor de tweede maal rood kreeg. De Oranje-international ontving afgelopen zondag in de topper tegen Juventus zijn tweede rode prent van het seizoen.

Andere 'zondaars' (naast Osvaldo, Stekelenburg en Gago) bij AS Roma deze jaargang zijn José Angel, Simon Kjær, Juan, Marco Cassetti en Bojan Krkic. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's