AS Roma maakt net als Juventus geen fout

In navolging van titelhouder Juventus is ook vice-kampioen AS Roma de Serie A begonnen met een zege. Fiorentina werd in Rome met 2-0 verslagen.

Roma boekte die zege zonder Nederlandse invloed. Kevin Strootman is nog altijd geblesseerd. De van AC Milan overgenomen Urby Emanuelson behoorde wel tot de wedstrijdselectie, maar kreeg geen basisplaats en ook een invalbeurt werd hem niet toebedeeld.

Het eerste doelpunt kwam op naam van Radja Nainggolan (foto). De Belgische middenvelder drukte in de 28ste minuut af nadat doelman Neto van Fiorentina een schot van Gervinho niet had weten te klemmen. Die tegentreffer kwam Fiorentina niet meer te boven. Na rust kwamen de paarshemden nog wel dichtbij de gelijkmaker, maar het schot van Josip Ilicic spatte uiteen op de lat. In blessuretijd zorgde Roma voor het slotakkoord via Gervinho, die Neto omspeelde en raak schoot: 2-0.