AS Roma krijgt groen licht voor nieuwe voetbaltempel

Reacties

AS Roma heeft vrijdagavond na maanden van onderhandelen eindelijk groen licht gekregen voor de bouw van een nieuw stadion. De hypermoderne voetbaltempel, die voorlopig de werktitel Stadio della Roma heeft, komt in plaats van het verouderde Stadio Olimpico. De bedoeling is dat het stadion er in 2021 staat.

AS Roma krijgt groen licht voor nieuwe voetbaltempel

Het fonkelnieuwe onderkomen met een capaciteit van maximaal zestigduizend toeschouwers (tienduizend minder dan Olimpico) wordt gebouwd in het zuidwesten van de Italiaanse hoofdstad op de plek van de oude paardenrenbaan van Tor di Valle. In totaal zal het project meer dan twee miljard euro kosten. Behalve het nieuwe stadion komen er ook restaurants, hotels en een zakencentrum.

Voorzitter James Pallotta drong al sinds 2012 aan op de komst van een nieuw stadion in plaats van het in 1953 in gebruik genomen Olimpico, dat Roma deelt met stadgenoot en aartsrivaal Lazio. Er waren echter bezwaren vanuit de gemeente. Burgemeester Virginia Raggi ging pas akkoord als het nieuwe onderkomen zou voldoen aan diverse voorwaarden op het gebied van milieu en infrastructuur.

Nu alle obstakels zijn weggenomen, spreekt Raggi in gesprek met La Gazzetta dello Sport van een 'historische dag'. 'Er zal een stadion worden gebouwd dat modern is, milieuvriendelijk en technisch geavanceerd. Een kunstwerk dat het milieu en zijn omgeving respecteert. We hebben het design gerevolutioneerd, zodat het nieuwe kansen biedt voor heel Rome.'

Door de komst van het nieuwe stadion hoopt Roma het grote financiële gat met het oppermachtige Juventus te verkleinen. De Oude Dame nam in 2011 het Juventus Stadium in gebruik en stevent af op de zesde landstitel op rij. Roma-voorzitter Pallotta sprak van een belangrijke avond voor de club. 'We kijken ernaar uit om een stadion te bouwen dat de club en de stad in de etalage zet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.