AS Roma hard onderuit in Romeinse derby

Na zes zege op rij kreeg AS Roma een flinke draai om de oren van rivaal Lazio Roma, dat de Romeinse derby met ruime cijfers won (3-0).

In een spannende maar weinig grootse Romeinse derby deelde Lazio op slag van rust een eerste klap uit. Met een heerlijke knal van ruime afstand brak Christian Ledesma de ban, waar AS Roma net was ontsnapt bij een kopbal van Emilson Cribari op de lat.

Vroeg in de tweede helft was een strafschop het breekpunt. Vijf minuten in de tweede helft haalde Roma-keeper Alexander Doni de doorgebroken spits Goran Pandev onderuit. Maar pas na overleg met zijn assistent besloot scheidsrechter Rosetti tot een strafschop, die door Massimo Oddo werd verzilverd. In alle commotie kreeg Doni ook nog een rode kaart voorgehouden. Maar deze straf werd later ingetrokken.

AS Roma, waar een natrappende Francesco Totti ontsnapte aan een rode kaart, kwam deze tegenvaller niet te boven. Massimo Mutarelli vergrootte de pijn door een kwartier voor tijd de score naar 3-0 te helpen.

Het resultaat in Rome was goed nieuws voor Internazionale. De koploper in de Serie A zag de voorsprong op nummer twee AS Roma groeien tot zeven punten.