AS Roma geeft overwinning uit handen bij Chievo

Chievo Verona heeft in de slotfase een punt uit het vuur gesleept tegen het de laatste weken goed presterende AS Roma: 2-2. De Romeinen kwamen op voorsprong door twee doelpunten van Fábio Simplício. De aansluitingstreffer van Davide Moscardelli bleek de inleiding voor een spannende slotfase waarin Pablo Granoche voor de puntendeling tekende.

Roma, dat startte met de Braziliaan Adriano in de basis, was in de openingsfase de bovenliggende partij. Adriano schoot een vrije trap rakelings over, waarna ook Mirko Vucinic naliet de score te openen.

Halverwege het eerste bedrijf was Simplício wel trefzeker. Hij reageerde attent en trof doel met een wippertje. Vlak voor rust was het opnieuw raak voor de Braziliaan. Op aangeven van Marco Cassetti verdween de inzet van Simplício via de binnenkant van de paal in het Chievo-doel.

Moscardelli maakte het met de 1-2 weer spannend. Zeven minuten voor het einde van de officiële speeltijd was het Granoche die de thuisploeg een punt bezorgde.

AS Roma-middenvelder Daniele de Rossi (foto) kon de revival van Chievo maar moeilijk verkroppen. De Italiaan kreeg twee minuten na de gelijkmaker de rode kaart na een schandalige overtreding. De tien Romeinen behielden het puntje, maar stapten toch als morele verliezers van het veld.

Door het gelijkspel liet Roma na de derde plaats te bemachtigen en blijft de ploeg zevende. Chievo staat drie plaatsen lager. Foto: VI Images