AS Roma geeft Internazionale de kans uit te lopen

AS Roma heeft dure punten laten liggen in de achtervolging op koploper Internazionale. De Romeinen leken Livorno te gaan kloppen, maar boetten voor hun onzorgvuldigheid voor het vijandige doel (1-1).

Roma was vrijwel de hele wedstrijd duidelijk de betere, maar bleek voor het doel van Livorno niet slagvaardig. Francesco Totti was in de beginfase een paar keer dicht bij de openingsgoal, maar de aanvoerder van de Romeinen moest na 39 minuten met een knieblessure afhaken.

Na rust wist Mirko Vucinic het net wél te vinden. De snelle aanvaller kopte negen minuten in de tweede helft raak uit een mooie voorzet van David Pizarro.

Het tweede doelpunt van de thuisploeg hing daarna in de lucht, maar viel niet. Invaller Alessandro Diamanti hielp Livorno onverwacht langszij. Hij schoot fraai raak uit een directe vrije trap.

Roma heeft nu een achterstand van drie punten op Inter. De Nerazzurri uit Milaan kunnen de marge zondag verdubbelen bij winst in de uitwedstrijd tegen Torino. Na dit weekeinde staan er nog vier speelronden op het programma.