AS Roma geeft clubicoon Totti rust voor duel met Feyenoord

Reacties

AS Roma speelt zondag in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Parma zonder clubicoon Francesco Totti, die grieperig is en rust krijgt om volledig te herstellen. Donderdag (19.00 uur) staat voor de Romeinen de Europa League-confrontatie met Feyenoord op het programma.

AS Roma geeft clubicoon Totti rust voor duel met Feyenoord

Voor trainer Rudi Garcia was het puzzelen met zijn selectie in de afgelopen weken. Hij miste namelijk Victor Ibarbo, Juan Manuel Iturbe, Leandro Castan, Kevin Strootman en Federico Balzaretti voor langere tijd door blessures, terwijl Gervinho en aankoop Seydou Doumbia actief waren op de Afrika Cup.

De afgelopen week voegden Totti en rechtsback Maicon zich bij de lange blessurelijst van de Romeinen. Totti heeft griep, terwijl Maicon last heeft van zijn knie. 'Hij is geweldig gestart aan het seizoen, maar kreeg toen een kniekwetsuur. We hopen dat hij fit wordt, want we hebben met hem een vernietigende speler op de flank', zei Garcia op de persconferentie richting het duel met Parma.

Tegen de drager van de rode lantaarn kan Garcia spelers sparen. Hij kondigde al aan Doumbia en Gervinho waarschijnlijk op de bank te laten starten en ook Totti is er niet bij. 'Ik heb liever dat hij volledig fit wordt voordat ik hem weer opstel. Ik wil geen risico met hem nemen.'

Zo lijkt Feyenoord donderdag een uitgerust Roma te treffen, aangezien linksback José Holebas ook nog eens een schorsing uitzit. Garcia wilde het echter nog niet over de Rotterdammers hebben. 'Ik wil dat mijn spelers iedere wedstrijd alles geven, te beginnen tegen Parma. Ik weiger al te praten over de Europa League.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.