AS Roma en Sevilla zetten flinke stap richting kwartfinale

In het Italiaanse onderonsje in de Europa League sloten Fiorentina en Feyenoord-bedwinger AS Roma af op een 1-1 gelijkspel. Sevilla was in de Spaanse burenruzie mede dankzij een razendsnel doelpunt te sterk voor gastheer Villarreal: 1-3.

Fiorentina – AS Roma 1-1
In de ontmoeting tussen de nummers vijf en twee van de Serie A kwam de thuisploeg voor rust op voorsprong. Voor AS Roma verliep die eerste helft tamelijk dramatisch. Na een fout van Daniele De Rossi kon Josip Ilicic al snel de 1-0 binnenknallen, waarna de Roma-middenvelder tot overmaat van ramp geblesseerd het veld moest verlaten. Datzelfde overkwam zijn ploeggenoot Kostas Manolas amper drie minuten later.

Na een uur leek de ploeg van de geblesseerde Kevin Strootman wat meer geluk te hebben. Juan Manuel Iturbe kreeg wel erg goedkoop een strafschop, maar Adem Ljajic (foto, rechts) vond vanaf de stip Fiorentina-doelman Neto op zijn weg. De gelijkmaker kwam er uiteindelijk toch: Seydou Keita zorgde met het hoofd voor 1-1. De ploeg die in de vorige ronde Feyenoord uitschakelde kreeg daarmee dus het belangrijke uitdoelpunt.

Villarreal – Sevilla 1-3
Sevilla kende op bezoek bij landgenoot Villarreal een absolute droomstart. Na nét iets meer dan dertien seconden tekende Vitolo al voor de openingsgoal: de snelste treffer ooit in de geschiedenis van de Europa League. Stéphane M'Bia deed daar na nog geen half uur met een rake kopbal een schepje bovenop: 0-2.

Ook de tweede helft begon spectaculair. Dankzij een doelpunt van Luciano Vietto een paar minuten na rust kreeg de thuisploeg weer wat hoop, maar die boorde Kevin Gameiro twee minuten later alweer de grond in: 1-3. Door die uitslag kan een plek in de kwartfinale de nummer vijf van de Primera División bijna niet meer ontgaan.