AS Roma drukt Juventus verder in de problemen

Regerend landskampioen Juventus is ook na twee speelronden in de Serie A nog puntloos. De topper bij AS Roma ging met 2-1 verloren. De Bosniërs Miralem Pjanic (foto) en Edin Dzeko toonden zich deze keer de beulen van De Oude Dame.

Pjanic brak de wedstrijd na ruim een uur spelen open. De Bosniër zette zich achter een vrije trap vanaf zo'n twintig meter en liet doelman Gianluigi Buffon met een vlijmscherpe trap in de linkerkruising kansloos.

De middenvelder bezorgde de Romeinen daarmee een terechte voorsprong, gezien het spelbeeld in de wedstrijd tot dat moment. Hijzelf had vóór zijn treffer al eens de lat geraakt, maar bovendien voetbalde de thuisploeg beter dan De Oude Dame.

Juventus kon vooral op het middenveld geen vuist maken tegen de drie-eenheid Pjanic-Keita-Nainggolan. Dat de ploeg van trainer Massimiliano Allegri ruim tien minuten voor tijd ook nog met tien man kwam te staan, hielp ook niet bepaald mee. Patrice Evra ontving binnen een tijdbestek van drie minuten twee gele kaarten, waardoor hij moest inrukken. Eerder werd reservedoelman en bankzitter Rubinho al de rode kaart getoond.

Edin Dzeko tekende met een rake kopbal voor zijn eerste doelpunt in Romeinse dienst.

Een minuut na de aftocht van de Franse linksback haalde Roma al een voordeel uit de overtalsituatie. De deze zomer van Manchester City overgekomen Edin Dzeko tekende met een rake kopbal voor zijn eerste treffer in Romeinse dienst, waarmee hij zijn ploeg in veilige haven leek te brengen. Toch leverde een late goal van Paulo Dybala, de Argentijn die daarmee zijn basisdebuut voor Juventus opluisterde, nog wat angstige momenten op voor het doel van Wojciech Szczesny.

De Pool moest in blessuretijd nog een keer reddend optreden, maar bezorgde zijn ploeg daarmee wel haar eerste competitiezege van dit seizoen. Titelverdediger Juventus is door de eerdere 0-1 nederlaag tegen Udinese nu de puntloze hekkensluiter in de Serie A.