AS Roma deelt nieuwe tik uit aan Inter en De Boer

Internazionale heeft van AS Roma een nieuwe tik gekregen. Na de pijnlijke uitglijder in de Europa League was een verdiend punt de ploeg van Frank de Boer niet gegund (2-1).

Internazionale, dat donderdag met 3-1 verloor bij Sparta Praag, kende een dit seizoen bijna traditionele slechte start. Voor de achtste keer in negen competitieve wedstrijden was de openingstreffer in het nadeel van de Nerazzurri. Bij AS Roma was Edin Dzeko de man die Inter dwong tot een inhaalrace.

De Bosnische spits opende al na vijf minuten op aangeven van Bruno Peres de ban. Het bleek de opmaat voor een zeer levendige eerste helft, waarin beide teams hun kansen op een treffer onbenut lieten. In totaal werden er voor rust 22 pogingen geteld.

Éver Banega liet net als Mauro Icardi na de Inter-gelijkmaker op het scorebord te brengen. Daarbij had hij ook pech, want zijn schot van dertig meter eindigde tegen de lat. Aan de andere kant verzuimden Mohamed Salah en Dzeko de Romeinse marge te vergroten.

In de tweede helft voerde Inter de druk op. Hoewel AS Roma zich met Kevin Strootman in de gelederen in aanvallend opzicht ook liet gelden, was het vooral Inter dat aanspraak maakte op een treffer. Trainer Frank de Boer bracht Assane Demoya Gnoukouri, Yuto Nagatomo en Stevan Jovetic binnen de lijnen in de hoop iets extra's te kunnen forceren.

In de 72ste minuut viel de gelijkmaker. Banega kapte Daniele De Rossi knap uit en prikte de bal vervolgens langs keeper Wojciech Szczesny. Maar de Milanese vreugde was van korte duur. Kostas Manolas maakte met het hoofd vier minuten later de 2-1, waarbij hij het geluk had dat zijn poging van richting werd veranderd. Hij werd matchwinner, want een Inter-slotoffensief - met ook keeper Samir Handanovic in de aanval - was vergeefs.

Door het resultaat in Stadio Olimpico gaat AS Roma als de nummer drie van Italië de interlandweek in. Internazionale moet met twee punten minder genoegen nemen met een negende plaats.