Arveladze na vijf maanden alweer klaar bij Trabzonspor

Reacties

Trabzonspor heeft trainer Shota Arveladze op straat gezet. De voormalige spits van onder meer Ajax en AZ wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten.

Arveladze na vijf maanden alweer klaar bij Trabzonspor

Arveladze stond sinds juli van dit jaar voor de groep bij Trabzonspor, een subtopper in het Turkse voetbal. Onder leiding van de Georgiër kwam de club in elf competitiewedstrijden niet verder dan veertien punten, waardoor het twaalfde staat, en dat kost hem de kop.

Trabzonspor was voor de 42-jarige coach alweer de derde club in Turkije die hij onder zijn hoede had. Eerder was hij als hoofdtrainer werkzaam bij Kayserispor en Kasimpasa. Hij begon zijn loopbaan als oefenmeester bij AZ, waar hij tussen 2008 en 2010 assistent was van Louis van Gaal, Ronald Koeman en Dick Advocaat.

De taken van de oud-spits, die als speler van 1993 tot 1997 ook al in dienst was van Trabzonspor, worden voorlopig overgenomen door zijn assistent Sadi Tekelioglu. De club maakte tevens bekend dat Arveladze 200.000 euro meekrijgt. Hij werkte in Trabzon samen met de Nederlandse verdediger Douglas, die in de Eredivisie uitkwam voor FC Twente.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.