Aruna Kone in beeld bij Roda JC

Roda JC heeft belangstelling voor Aruna Kone. De aanvaller uit Ivoorkust, die in zijn debuutjaar bij Lierse SK uitgroeide tot smaakmaker, is kandidaat voor de opvolging van Soetaers.

Aruna Kone in beeld bij Roda JC

Met Kone (19) zou Roda JC zich indekken in het geval dat Tom Soetaers naar Ajax vertrekt. Met de Amsterdamse club voert Roda deze week onderhandelingen over een afkoopsom voor de Belgische international. Bij de gesprekken werd in een eerder stadium een ruil met Wamberto door Ajax afgewezen, waardoor Roda-trainer Wiljan Vloet op zoek blijft naar een eventuele vervanger van Soetaers.

'Maandag komt een delegatie van Roda naar onze match tegen GBA kijken', zei Lierse-voorzitter Gaston Vets. 'Die mensen lieten zaterdag al hun interesse blijken.'

Kone is een van de revelaties van het afgelopen seizoen. In zijn eerste seizoen in België maakte de aanvaller, die afkomstig was van Rio D'Anyama uit Ivoorkust, indruk. Het leverde hem interesse op van SC Bastia en Anderlecht. Nadat een ruil met Gilles De Bilde was afgewezen werd de belangstelling uit Brussel op een lager pitje gezet. Anderlecht wil wachten op de resultaten in de Champions League-voorronde voor er zaken gedaan kunnen worden.

Bekijk hier al onze video's