Arteta (34) wil trainer worden na afscheid bij Arsenal

Reacties

Mikel Arteta heeft besloten om op 34-jarige leeftijd te stoppen met profvoetbal. De door blessures geplaagde Spaanse middenvelder zwaaide zondag af bij Arsenal en wil nu zijn trainerscarrière oppakken.

Arteta (34) wil trainer worden na afscheid bij Arsenal

Het contract van Arteta werd afgelopen zomer nog met een jaar verlengd. De ex-speler van Everton, Glasgow Rangers, Paris Saint-Germain en Real Sociedad was de laatste twee jaar echter geen vaste waarde meer bij Arsenal, waarmee hij twee FA Cups won. Hij vond het daarom tijd om te stoppen. 'Het is erg moeilijk, maar ik wilde een beslissing nemen. Het is tijd. Ik wil het hierbij laten', vertelde de bij Barcelona opgeleide Arteta maandagmiddag tegen The Guardian.

De cijfers zeggen eigenlijk al genoeg. Arteta kwam dit seizoen mede door blessures maar 162 minuten in actie in de Premier League. 'Je moet eerlijk zijn tegen jezelf. Daarom ben ik ook niet boos op de manager. Ik ben boos op mezelf. Ik vind dat je bij deze club de beste moet zijn op je positie. Als je dat niet meer bent, hoor je hier niet meer thuis. Ik ben hier waarschijnlijk al te lang geweest, langer dan ik heb verdiend. Als je hier wil spelen, moet het geen 8 maar een 10 zijn.'

Arteta houdt nog een kleine slag om de arm. Er is nog één procent kans dat hij toch doorgaat, omdat je in het voetbal nu eenmaal nooit weet wat er gebeurt. Maar de kans is groot dat de voormalige aanvoerder van Arsenal doorgaat als coach. Hij heeft aanbiedingen van Arsenal, Manchester City en Tottenham Hotspur. Bij City zou hij kunnen toetreden tot de technische staf van Pep Guardiola. De stap naar rivaal Spurs is minder waarschijnlijk, al is manager Mauricio Pochettino een goede vriend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.