Arsène Wenger mag Arsenal coachen tegen Udinese

Arsène Wenger zal woensdag gewoon in de dug-out van Arsenal plaatsnemen als de Londenaren het opnemen tegen Udinese in de laatste voorronde van de Champions League. De coach van The Gunners hoorde een schorsing van twee wedstrijden eisen maar is in beroep gegaan tegen de eis van de UEFA.

Arsène Wenger mag Arsenal coachen tegen Udinese

'De beroepscommissie zal binnenkort met een beslissing komen, maar niet vóór de wedstrijd die Arsenal woensdag speelt in de Champions League', liet de Europese voetbalbond weten. Wenger kreeg de straf omdat hij bij zijn schorsing in het thuisduel met Udinese tegen de regels in toch contact had gehad met de dug-out.

Dat is verboden door de UEFA. Een coach die een schorsing uitzit, mag wel op de tribune zitten, maar geen contact maken met spelers of zijn technische staf voor en tijdens de wedstrijd. Wenger liet een assistent (Boro Primorac) die naast hem zat regelmatig telefonisch contact zoeken met de bank waar een andere assistent, Pat Rice (op de foto links naast Wenger), de honneurs waarnam.

Tegen Udinese zat Wenger een straf uit omdat hij zich ontoelaatbaar had uitgelaten over scheidsrechter Massimo Busacca. De arbiter was volgens de Franse oefenmeester de schuldige aan de uitschakeling van Arsenal door Barcelona in de 1/8 finale van de Champions League vorig seizoen. De UEFA verwacht dat de beroepszaak afgehandeld zal zijn voor de groepsfase van het meest prestigieuze Europese clubtoernooi begint. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's