Arsenal-in-vorm klasse beter dan tobbend Middlesbrough

Arsenal versloeg Middlesbrough met 2-0. In Londen waren The Gunners overduidelijk de betere ploeg, met Cesc Fabregas als uitblinker.

Arsenal-in-vorm klasse beter dan tobbend Middlesbrough

Arsenal had met ruimere cijfers moeten winnen in het Emirates Stadium. De ploeg van coach Arsène Wenger voetbalde bij vlagen zeer fraai en was veel te sterk voor Middlesbrough, maar de Londenaren verzuimden de score verder op te voeren.

De eerste goal onderstreepte de klasse van Arsenal. Fabregas, Andrei Arsjavin en Nicklas Bendtner zetten een prachtige combinatie op. Uiteindelijk legde de Rus de bal terug op de Spanjaard, die hard uithaalde richting verre hoek: 1-0. Toch had scheidsrechter Chris Foy de treffer moeten afkeuren vanwege hinderlijk buitenspel van Bendtner.

Na een uur spelen verscheen de tweede goal pas op het scorebord. Emmanuel Eboué verzond een dieptepass vanuit de defensie en vond Fabregas. De Spanjaard omspeelde de ver uitgekomen doelman Brad Jones en schoof de bal beheerst in het doel: 2-0.

Arsenal is inmiddels twintig competitieduels op rij ongeslagen, terwijl Middlesbrough al tien uitwedstrijden in successie heeft verloren in de Premier League. Arsenal bezet de vierde positie met 55 punten, degradatiekandidaat Boro staat op de achttiende plaats met 31 punten.

Bekijk hier al onze video's