Arsenal-huurling Pennant moet cel in

Jermaine Pennant moet drie maanden de gevangenis in. De middenvelder, die door Arsenal is verhuurd aan Birmingham City, werd veroordeeld voor het rijden onder invloed.

Arsenal-huurling Pennant moet cel in

Op 23 januari ramde Pennant een lantaarnpaal. Hij bleek flink te hebben gedronken, zijn bloed bevatte ruim tweeënhalf keer de toegestane hoeveelheid alcohol. Bovendien had hij zijn rijverbod genegeerd, want in februari 2004 was hem een rij-ontzegging opgelegd van zestien maanden. Ten slotte bleek hij ook niet verzekerd te zijn.

Pennant had eerder al schuld bekend. Maar zijn advocaten zijn van plan om in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter.

Birmingham huurde Pennant tijdens de laatste transferperiode. Op 24 januari, één dag nadat de 22-jarige jeugdinternational was aangehouden, werd de deal afgerond. City hoopte op een kleine straf, waarbij het Pennant zou worden toegestaan te blijven voetballen.

Pennant kwam dit seizoen zeven keer in actie voor Arsenal en speelde vier keer mee met Birmingham. Afgelopen zaterdag speelde hij nog negentig minuten mee tijdens de met 2-0 verloren uitwedstrijd tegen Crystal Palace.

Gordon Taylor, algemeen directeur van de spelersvakbond PFA nam het op voor Pennant. 'Hij heeft hulp nodig om terug op het goede spoor te komen. Hij was een erg grote belofte en Arsenal betaalde een hoop geld voor hem. Hij staat op een kruispunt in zijn loopbaan, ik hoop dat hij sterk genoeg is om er goed uit te komen.'

In januari 1999 leek Pennant nog een grote carrière te wachten. Arsenal had de toen nog zestienjarige voor een recordbedrag van 2,5 miljoen euro gekocht van Notts County en maakte zijn debuut in november 1999. Maar zijn doorbraak is tot nu toe uitgebleven.

Bekijk hier al onze video's