Arsenal wint tegen Liverpool toch een topper

De toppers van de afgelopen weken tegen Aston Villa, Manchester United en Chelsea leverden Arsenal slechts één punt op. Tegen Liverpool wonnen The Gunners wél. In een niet al te hoogstaande wedstrijd in het Emirates Stadium werd het 1-0.

Arsenal wint tegen Liverpool toch een topper

Arsenal en Liverpool hanteerden beide een hoog tempo, maar daardoor ging er vooral veel fout. Vooral Liverpool grossierde in balverlies, terwijl het aanvalsspel van Arsenal vaak stokte als het vijandelijke strafschopgebied in zicht kwam.

Pas na rust werd het leuk in Londen. Arsenal slaagde er toen wel in de defensie van Liverpool te ontrafelen. Zo kreeg invaller Tomas Rosicky een enorme kans. De Tsjech liet de bal echter knullig van zijn linkerschoen stuiteren en doelman José Manuel Reina kon eenvoudig redden.

Rosicky nam revanche door de basis te leggen voor de enige treffer van de wedstrijd. Uit zijn voorzet kopte Abou Diaby vanaf vijf meter raak. Ook na dat doelpunt was Liverpool tot weinig in staat. Zo bleef Dirk Kuijt onzichtbaar. Invaller Ryan Babel liet zich wel zien. Hij raakte met een vlammend schot de lat.

Door de zege vergrootte Arsenal de voorsprong op Liverpool tot acht punten. The Gunners lopen bovendien twee punten in op Manchester United.

Bekijk hier al onze video's