Arsenal verliest zijn ongeslagen status tegen Chelsea

Premier League-koploper Chelsea heeft Arsenal op eigen veld de eerste nederlaag van het seizoen toegediend. In een vermakelijk duel was het elftal van manager Roberto Di Matteo met 1-2 te sterk.

Na twintig minuten kwam Chelsea op voorsprong. Een voorzet van Juan Mata werd door landgenoot Fernando Torres fraai binnengeschoten. The Blues slaagden er echter niet in met een voorsprong de kleedkamers op te zoeken.

Arsenal-aanvaller Gervinho trok de stand op slag van rust op knappe wijze gelijk. De Ivoriaan nam de bal beheerst aan en liet vervolgens Chelsea-doelman Petr Cech kansloos met een schot in de bovenhoek.

Nog geen tien minuten in de tweede helft liep Arsenal weer achter de feiten aan, dit keer door een trefzekere vrije trap van Mata. De bal werd door Arsenal-verdediger Laurent Koscielny licht getoucheerd, waardoor de bal achter doelman Vito Mannone verdween.

Arsenal ging fel op zoek naar de gelijkmaker, wat resulteerde in een aardige kans voor Lukas Podolski. De Duitser zag echter hoe Cech zijn inzet met een mooie redding pareerde.

Het ontbrak The Gunners niet aan strijdkracht, maar Chelsea had het duel dusdanig onder controle dat de ploeg met drie punten kon vertrekken uit Noord-Londen. Chelsea blijft zodoende koploper met zestien punten uit zes wedstrijden. Arsenal blijft op negen punten staan. Foto: VI Images