Arsenal vecht zich naar punt in spektakelstuk bij Bournemouth

Olivier Giroud heeft Arsenal in de slotfase van het uitduel met AFC Bournemouth aan een gelijkspel geholpen: 3-3. De thuisploeg stond na zeventig minuten nog met 3-0 voor.

Arsenal begon het kalenderjaar goed met een 2-0 overwinning op Crystal Palace, maar kwam in het Vitality Stadium een stuk slechter voor de dag. Manager Arsène Wenger kon niet beschikken over de zieke Mesut Özil, maar zag Aaron Ramsey wel weer terugkeren. De Welshman kon echter ook niet voorkomen dat Arsenal na een kwartier op achterstand kwam.

De mee opgekomen linksback Charlie Daniels werd uitstekend bediend door Junior Stanislas met een lange bal over de breedte van het veld. Arsenal-back Héctor Bellerín werd makkelijk uitgekapt, waarna Daniels ook doelman Petr Cech verschalkte. In plaats van gas terug te nemen ging de thuisploeg vrolijk door. Vijf minuten na de 1-0 kreeg Bournemouth een uitgelezen kans op een tweede treffer.

Ryan Fraser had zich namelijk makkelijk laten vallen na een licht duwtje in de rug van Granit Xhaka en scheidsrechter Michael Oliver wees naar de stip. Callum Wilson schoot de strafschop vervolgens door het midden tegen de touwen. In de extra tijd van de eerste helft was Stanislas zelfs nog dicht bij de 3-0, maar het schot van de Engelsman verdween net langs het doel van Cech.

Héctor Bellerín en Skhodran Mustafi kunnen niet voorkomen dat Charlie Daniels de openingstreffer binnenschiet.

Een kwartier na de hervatting kwam die derde treffer er alsnog. Daniels stuurde Fraser weg, die Bellerín opzij zette en door de benen van Cech afrondde. Die derde goal viel toch enigszins tegen de verhouding in. Arsenal kwam in de tweede helft namelijk een stuk beter voor de dag en was louter op de helft van de thuisploeg te vinden. Pas in de zeventigste minuut zetten The Gunners dat overwicht om in een doelpunt.

Comeback
Giroud kopte een voorzet erg knap door op Alexis Sánchez, die bij de tweede paal duikend binnenknikte. De hoop bij de Londenaren ging pas echt leven toen invaller Lucas Pérez vijf minuten later ook nog de 3-2 maakte. Opnieuw was Giroud de vormgever van het doelpunt, deze keer door Pérez met een slim wippertje een schietkans te bieden. De Spanjaard volleerde fraai raak. Het bleek de opmaat voor een bloedstollende slotfase.

Harry Arter had vervolgens de 4-2 op zijn schoen na een afgeslagen voorzet. De kiezelharde volley van de middenvelder stevende af op de bovenhoek, maar vond de arm van Bournemouth-spits Wilson. Even later kwam de thuisploeg pas echt in de problemen toen Simon Francis een rode kaart kreeg voor een harde tackle op Ramsey.

Het spektakelstuk in het Vitality Stadium werd verlengd met zes minuten extra tijd, waarin Giroud zich kroonde tot absolute Man van de Wedstrijd. De Fransman zette in de 91ste minuut zijn hoofd tegen een voorzet van Xhaka en vervolmaakte de comeback van zijn ploeg: 3-3.

Ondanks het zwaarbevochten punt bij The Cherries ziet Arsenal concurrent Manchester City uitlopen. The Citizens wonnen maandag van Burnley. Woensdag kan rivaal Tottenham Hotspur ook nog langs Arsenal, maar dan moet de ploeg wel winnen van koploper Chelsea (aftrap 21.00 uur). Bournemouth blijft door het punt tegen Arsenal op de knappe negende plaats staan.