Arsenal terug in titelrace na intense topper tegen Leicester

Reacties

Arsenal heeft zichzelf in de slotminuut van de topper tegen Leicester City teruggeknokt in de titelrace. De koploper van de Premier League leek met tien man stand te houden, maar Danny Welbeck besliste bij zijn rentree anders: 2-1.

Arsenal terug in titelrace na intense topper tegen Leicester

Welbeck kwam zeven minuten voor tijd bij een gelijke stand in het veld voor Alex Oxlade-Chamberlain. Tijdens zijn eerste officiële minuten sinds eind april vertolkte de 25-jarige aanvaller meteen een cruciale rol. Juist toen het slotoffensief van Arsenal leek te stranden, kopte de van een zware knieblessure herstelde spits de bal tegen de touwen uit een vrije trap van Mesut Özil. Het Emirates Stadium ontplofte, omdat het gat met Leicester nu nog maar twee punten bedraagt.

Arsenal is samen met Liverpool tot nu toe de enige ploeg die Leicester dit seizoen de baas was in een directe confrontatie. Op 26 september wonnen The Gunners de uitwedstrijd met 5-2 dankzij drie doelpunten van Alexis Sánchez. Ditmaal was de ploeg van manager Claudio Ranieri beter gewapend tegen de aanval van Arsenal. Sánchez probeerde het wel, maar kwam telkens net iets te kort. Zo verrichtte Wes Morgan in de eerste helft een cruciaal blok toen de Chileen de trekker wilde overhalen.

Om thuis, na puntenverlies tegen Chelsea (0-0) en Southampton (0-1), eindelijk weer eens te winnen, schakelden de mannen van Arsène Wenger Olivier Giroud eveneens regelmatig in, maar ook de kopsterke Franse spits kon geen gaatje vinden in de hechte Leicester-defensie. En toen er een keer heel veel ruimte lag in de rug van Morgan en Robert Huth, was keeper Kasper Schmeichel op tijd zijn doel uit om de doorgebroken Aaron Ramsey af te stoppen.

Petr Cech duikt de verkeerde hoek in bij de penalty van Jamie Vardy, die echter zo hard was dat de Tsjechische sluitpost sowieso kansloos was geweest.
Petr Cech duikt de verkeerde hoek in bij de penalty van Jamie Vardy, die echter zo hard was dat de Tsjechische sluitpost sowieso kansloos was geweest.

Uitgerekend uit die dappere actie van de Deense doelman creëerde Leicester de eerste grote kans in de van begin tot eind intense Engelse topper. Petr Cech had echter een uitstekende save in huis op een kopbal van Jamie Vardy, zoals de Tsjechische sluitpost zijn elftal ook op de been hield bij een fraaie poging van afstand van uitblinker N'Golo Kanté. Op een keihard ingeschoten penalty van Vardy moest Cech het antwoord wel schuldig blijven: 0-1.

Ommekeer
Scheidsrechter Martin Atkinson vond bij dat moment vlak voor rust dat Nacho Monreal een overtreding beging op Vardy, maar de Spaanse linksback ging na rust vrijuit toen Riyad Mahrez naar de grond ging in het strafschopgebied. Dat gold echter niet voor Danny Simpson. De rechtsback van Leicester vergreep zich binnen vijf minuten tijd twee keer aan een Arsenal-aanvaller, met een rode kaart tot gevolg. Het betekende de ommekeer in de wedstrijd.

Ranieri zag zich genoodzaakt Mahrez naar de kant te halen voor een extra verdediger (Marcin Wasilewski). Hoewel Vardy samen met de eveneens rappe Demarai Gary dreigend bleef, was het voor Arsenal het sein de druk op te voeren. De tien spelers van Leicester hielden aanvankelijk dapper stand, maar moesten in de zeventigste minuut toch toestaan hoe invaller Theo Walcott (foto) van dichtbij gelijkmaakte nadat Giroud hem met het hoofd had vrijgespeeld.

Danny Welbeck staat op het punt voor het eerst dit seizoen mee te spelen bij Arsenal en drukte meteen zijn stempel op de titelstrijd.
Danny Welbeck staat op het punt voor het eerst dit seizoen mee te spelen bij Arsenal en drukte meteen zijn stempel op de titelstrijd.

Per Mertesacker was uit een voorzet van Mesut Özil daarna ook dicht bij de winnende, terwijl Schmeichel met een ultieme save een schot van Giroud uit zijn doel hield. Bij de kopbal van Welbeck moest de zoon van legende Peter Schmeichel wel capituleren. Het harde werken van Leicester bleef zo zonder beloning, de inspanningen van Arsenal betaalden zich wel uit. Het gat van vijf punten met Leicester is geslonken, terwijl Tottenham Hotspur en Manchester City elkaar ook punten afhandig zullen maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.