Arsenal stelt teleur op bezoek bij promovendus Leicester

Arsenal is op bezoek bij promovendus Leicester City niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. De ploeg van manager Arsène Wenger kon het overwicht niet omzetten in doelpunten.

De Londenaren traden zondagmiddag aan tegen promovendus Leicester City, maar moesten het stellen zonder spits Giroud. De Fransman liep afgelopen zaterdag in het duel met Everton (2-2 gelijkspel, red.) een ogenschijnlijk zware enkelblessure op. Wenger stelde Yaya Sanogo op als zijn vervanger.

De 21-jarige aanvaller was meteen belangrijk voor The Gunners. De Fransman bracht Alexis Sánchez namelijk al na twintig minuten spelen in stelling. Sanogo tikte de bal net voor doelman Kasper Schmeichel langs en de deze zomer van Barcelona overgekomen Chileen tikte de 0-1 in het lege doel. Een kleine drie minuten later werd dat doelpunt echter alweer teniet gedaan door Leonardo Ulloa.

Overwicht
Op aangeven van linksback Jeffrey Schlupp doemde de Argentijnse aanvaller vogelvrij op in de rug van verdediger Laurent Koscielny. Ulloa toornde hoog boven de Fransman uit en knikte de bal tegendraads achter doelman Wojciech Szczesny. In het restant van de wedstrijd bleek Arsenal de heersende ploeg, maar kon het dat overwicht niet meer omzetten in doelpunten.

Het gelijkspel betekende voor de ploeg van Wenger het tweede op rij, waardoor de Londenaren na drie gespeelde duels op een schamele vijf punten staan. Daardoor kijkt Arsenal al tegen een achterstand van vier punten aan ten opzichte van nummer een Chelsea. Leicester, dat de deze week aangetrokken Esteban Cambiasso de gehele wedstrijd op de bank hield, kon als promovendus na afloop tevreden zijn met het tweede behaalde punt van het seizoen.