Arsenal snakt naar kwartfinale, vormdip voor Leverkusen

Reacties

De Champions League is toe aan de laatste twee heenduels in de achtste finale. Voetbal International brengt acht opvallende feiten over de twee duels van woensdag: Arsenal-AS Monaco en Bayer Leverkusen-Atlético Madrid.

Arsenal snakt naar kwartfinale, vormdip voor Leverkusen

ARSENAL - AS MONACO (AFTRAP 20.45 UUR)

● Arsenal staat voor de vijftiende opeenvolgende keer in de achtste finale van de Champions League, maar slaagde er tijdens de laatste vier seizoenen niet in de kwartfinale te bereiken. Voor het laatst lukte dat in 2009/10 ten koste van FC Porto.

The Gunners hebben in het verleden nooit schade opgelopen in dubbele Europese ontmoetingen met Franse tegenstanders. Vier eerdere knockout-duels mondden stuk voor stuk uit in een overwinning.

● AS Monaco hoopt zich voor het eerst sinds de jaargang 2003/04 weer te plaatsen voor de kwartfinale van de CL. In dat seizoen haalde de Franse club uiteindelijk de finale, die het verloor van het FC Porto van José Mourinho (3-0).

● Sinds de laatste speelronde in de groepsfase van de Champions League speelden de Monegasken veertien officiële wedstrijden, waarvan ze er maar één verloren (1-0 bij Olympique Nice). De overige duels resulteerden in negen zeges en vier gelijke spelen.

Beeld uit de achtste finale tussen Arsenal en FC Porto in het seizoen 2009/10.
Beeld uit de achtste finale tussen Arsenal en FC Porto in het seizoen 2009/10.

BAYER LEVERKUSEN - ATLÉTICO MADRID (AFTRAP 20.45 UUR)

● Bayer Leverkusen hoopt een einde te kunnen maken aan een reeks zwakke resultaten in de achtste finale van de Champions League. De Duitsers sneuvelden in deze fase van het toernooi drie keer op rij met grote cijfers tegen achtereenvolgens Liverpool (3-1 uit, 1-3 thuis), Barcelona (1-3 thuis en 7-1 uit) en Paris Saint-Germain (0-4 thuis, 2-1 uit).

● Leverkusen heeft sinds december last van een vormdip. De ploeg van trainer Roger Schmidt won maar twee van zijn tien meest recente wedstrijden, tegen vijf gelijke spelen en drie nederlagen. Leverkusen kwam in die reeks tot slechts twaalf treffers.

● Atlético Madrid presteert de laatste maanden ijzersterk in Champions League-duels op vreemde bodem. Van de tien meest recente optredens buiten Madrid verloor de ploeg van trainer Diego Simeone alleen bij Olympiakos Piraeus (3-2). Vijf keer keerde Atlético als winnaar huiswaarts, tegen vier gelijke spelen.

● Mario Mandzukic is bezig aan een sterk seizoen bij Atlético. De Kroatische aanvaller heeft na 32 officiële wedstrijden al twintig doelpunten achter zijn naam staan, waarvan vier in de laatste vier optredens.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.