Arsenal sleept overwinning uit het vuur tegen Huddersfield

Arsenal heeft zich ternauwernood weten te plaatsen voor de vijfde ronde van de FA Cup. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal mocht Cesc Fabregas vanaf elf meter aantreden. Hij verzilverde de penalty waardoor Huddersfield Town, dat uitkomt in de League One, strandt in de vierde ronde.

Arsenal sleept overwinning uit het vuur tegen Huddersfield

The Gunners kwamen op gelukkige wijze op voorsprong. Een handsbal van Marouane Chamakh werd door de scheidsrechter over het hoofd gezien. Na de bal te hebben aangenomen met zijn arm gaf Chamakh een goede pass op Nicklas Bendtner, die de bal op fortuinlijke wijze via een tegenstander binnenschoot.

Arsenal moest de tweede helft wel verder met tien man. Sébastien Squillaci ontving de rode kaart vlak voor rust. Huddersfield zette direct na de rode kaart van Squillaci veel druk. Het bood de ploeg uit de League One zelfs de gelegenheid om op gelijke hoogte te komen. Alan Lee maakte na 66 minuten de gelijkmaker.

Huddersfield hoopte op een thuiswedstrijd tegen Arsenal, totdat Jamie McCombe daar abrupt een einde aan maakte. Een duel tussen McCombe en Bendtner werd bestraft met een penalty die werd benut door Fabregas. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's