Arsenal slaat aanval Van Gaal op derde plaats af

Reacties

Door een late en gelukkige gelijkmaker heeft Arsenal op Old Trafford een aanval van Manchester United afgeslagen: 1-1. Lang stevende de formatie van Louis van Gaal af op een zege, maar een eigen goal van invaller Tyler Blackett betekende dat Arsenal de derde plek behoudt en zeer dicht bij directe kwalificatie voor de Champions League is.

Arsenal slaat aanval Van Gaal op derde plaats af

Met Daley Blind in de basis en Robin van Persie op de bank was Manchester in eigen huis voor rust de veel betere ploeg. Het overwicht werd evenwel slechts omgezet in één goal. De onder Van Gaal compleet opgebloeide Ashley Young brak door op de linkerflank en bediende Ander Herrera met een hoge voorzet. De volley van de Spanjaard verdween in de korte hoek: 1-0. Daarmee zette Herrera een opmerkelijke statistiek voort. Van de zeven keer dat hij dit seizoen op doel schoot, was het zes keer raak.

Tekenend voor de onmacht van de ploeg van manager Arsène Wenger was dat The Gunners in de eerste helft geen enkele doelpoging ondernamen. David de Gea stond aanvankelijk voor spek en bonen onder de lat, maar moest in de 63ste minuut wél aan de bak. Toen hield hij Olivier Giroud van een treffer af. Op dat moment stond Van Persie al in het veld. Hij had Radamel Falcao, die op zijn beurt de vervanger was van de geblesseerde Rooney, afgelost.

Uiteindelijk zorgde een andere invaller onbedoeld voor de eindstand. Blackett veranderde een voorzet van Theo Walcott dusdanig van richting dat de even daarvoor gedebuteerde doelman Víctor Valdés kansloos was. Giroud kreeg zelfs nog een levensgrote kans op de winnende goal, maar dat bleef United bespaard. Ook Van Persie kon niet meer voor een zege zorgen, hij schoot met rechts hoog over.

Valdés moest aan de bak omdat De Gea was uitgevallen met een bovenbeenblessure, waardoor het voor hem en Falcao de vraag is of ze ooit nog een thuiswedstrijd op Old Trafford gaan spelen. De Gea wordt nadrukkelijk in verband gebracht met Real Madrid, terwijl het nog steeds onduidelijk is of de optie tot koop op Falcao zal worden gelicht.

Advocaat
Door de late gelijkmaker blijft het gat tussen Arsenal en United twee punten. Omdat Arsenal nog twee duels te gaan heeft en United één, hebben de Londenaren het veiligstellen van een topdrieklassering helemaal in eigen hand. Dat kan woensdag al als het inhaalduel met het Sunderland van Dick Advocaat op het programma staat. Als de Londenaren niet winnen, zal de laatste speelronde uitsluitsel moeten brengen. Dan gaat United op bezoek bij Hull City en krijgt Arsenal West Bromwich Albion op bezoek. Met een zege op Arsenal zou Advocaat dus niet alleen handhaving realiseren, maar ook Van Gaal een goede dienst bewijzen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.