Arsenal raakt Oxlade-Chamberlain kwijt aan Liverpool

Reacties

Alex Oxlade-Chamberlain verkast per direct van Arsenal naar Premier League-concurrent Liverpool. De 27-voudig international van Engeland was een van de spelers van The Gunners die beschikte over een aflopend contract en niet wilde verlengen.

Arsenal raakt Oxlade-Chamberlain kwijt aan Liverpool

De transferstatus van diverse Arsenal-spelers staat al een tijdje ter discussie. Sterkhouders als Alexis Sánchez en Mesut Özil ondertekenden nog geen nieuw contract en dat gold ook voor Oxlade-Chamberlain. Hij wees vorige week een ultieme poging van Arsenal van de hand. De rechtspoot werd door Arsenal in de zomer van 2011 voor een bedrag van veertien miljoen euro overgenomen van Southampton. Sindsdien speelde de middenvelder een kleine tweehonderd wedstrijden voor de formatie uit Londen.

Het vertrek van Oxlade-Chamberlain is bijzonder pijnlijk voor Arsenal. De flankspeler benadrukte meermaals dat het niet verlengen van zijn contract een sportieve keuze was en niets te maken heeft met het financiële plaatje. Manager Arsène Wenger voorspelde onlangs in The Guardian nog een gouden toekomst voor zijn pupil. 'Alex wil ik er eigenlijk nog heel lang bij hebben. Ik ben ervan overtuigd dat hij binnen twee jaar de speler is naar wie iedereen in Engeland kijkt', zei de Fransman, die na de beschamende 4-0 nederlaag bij Liverpool afgelopen zondag weer flink onder vuur ligt.

Wenger stelde Oxlade-Chamberlain in die topper op als rechterflankspeler in zijn 3-4-2-1-systeem. Die rol was voor de nieuwe Liverpool-aankoop ook weggelegd bij Chelsea, dat met Arsenal tot overeenstemming kwam over een transfersom. Oxlade-Chamberlain heeft echter de voorkeur gegeven aan Liverpool, waar hij een aanvallendere rol krijgt. Volgens Engelse media kost de international Liverpool zo'n veertig miljoen euro. Oxlade-Chamberlain tekent voor vijf jaar bij zijn nieuwe werkgever.

Alex Oxlade-Chamberlain won zes prijzen in zijn tijd bij Arsenal. Zowel de FA Cup als de strijd om de Community Shield won hij drie keer.
Alex Oxlade-Chamberlain won zes prijzen in zijn tijd bij Arsenal. Zowel de FA Cup als de strijd om de Community Shield won hij drie keer.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.