Arsenal piekt te laat, winst zonder waarde

Arsenal won van Southampton zoals het drie dagen geleden van plan was te winnen van Leeds United. Toen strandden The Gunners, waardoor Manchester United er met de titel vandoor ging. Nu slaagde Arsenal wel, maar had de 6-1 overwinning nauwelijks waarde.

Eén speler zal de wedstrijd echter nooit vergeten. Jongeling Jermaine Pennant luisterde zijn debuut in de basis in het Premiership op met drie doelpunten binnen tien minuten. Pennant maakte zijn hattrick tussen de zestiende en de 26ste minuut. Twee keer schoot hij laag raak, één keer scoorde hij koppend.

Ook Robert Pires kende een persoonlijk succes. De Franse aanvaller maakte er eveneens drie tegen het kansloze Southampton. Ploeggenoot Thierry Henry, die met Ruud van Nistelrooy vecht om de topscorerstitel in het Premiership, scoorde niet, maar was wel bij drie goals betrokken.

Bij Southampton, dat in de finale van de FA Cup opnieuw op Arsenal stuit, bleef ook James Beattie droog staan. De spits startte op de bank, mocht in de tweede helft invallen maar slaagde er evenmin in het gat met Van Nistelrooy te dichten.